Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herstelverhaal

12 augustus 2024

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Over Herstelverhaal

Herstel is een persoonlijk proces dat voor iedereen iets anders betekent en een uniek verhaal vertelt. Heftige ervaringen zoals vluchten uit een eigen land, verlies van iemand of een diagnose van psychische of lichamelijke ziekte laten sporen na. Maar met die sporen kun je leren leven.

 

Herstelverhaal gaat over jouw kracht, hoop en moed, over jouw dromen en doelen. Het gaat over het leven voorbij de diagnose. Een herstelverhaal is niet zomaar een verhaal; het is een beschrijving van ervaringen en inzichten in het omgaan met kwetsbaarheden.


Herstelverhaal helpt je om je eigen emoties te verwoorden, om een inzicht te geven over jouw kwetsbaarheid en het helpt om de kracht en zelfvertrouwen terug te vinden zodat je weer aan een toekomst durft te bouwen.


Door het delen van herstelverhalen wordt niet alleen de verteller gesteund, maar ook anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Het benadrukt dat herstel mogelijk is en dat er altijd hoop is, ongeacht de moeilijkheden die iemand tegenkomt.

 

Je schrijft je herstelverhaal naar aanleiding van thema’s als “kwetsbaarheid”, “hulp van buitenaf”, “eigen kracht” en “bronnen van steun”. Vragen helpen je daarbij er wat dieper op in te gaan.
Je wordt begeleid door een vaste ervaringsdeskundige coach. Contact verloopt via e-mail.
Het is eventueel ook mogelijk je herstelverhaal mondeling te doen.

 

 

KENMERKEN VAN HERSTELVERHAAL

 

Persoonlijk en Uniek
Elk herstelverhaal is uniek en persoonlijk, wat betekent dat het diep ingaat op de individuele ervaringen en gevoelens van de verteller.

 

Ervaringen en Inzichten
Het beschrijft de (negatieve) ervaringen die iemand heeft doorgemaakt en de inzichten die zijn verkregen in het omgaan met deze moeilijkheden.

 

Steun en Hulpmiddelen
Het benadrukt welke mensen, middelen steun hebben geboden tijdens het herstelproces

 

Kracht en Hoop
Het verhaal straalt kracht en hoop uit, en laat zien hoe iemand zijn of haar leven weer op de rails heeft gekregen na tegenslagen.

 

DOELEN VAN HERSTELVERHAAL

 

Inspiratie en Hoop
Door herstelverhalen te delen, kunnen anderen geïnspireerd worden en hoop putten uit de ervaringen van degenen die een soortgelijke weg hebben bewandeld.

 

Erkenning en Begrip
Het delen van een herstelverhaal kan zorgen voor erkenning en begrip van anderen, wat essentieel kan zijn voor verdere genezing en acceptatie.

 

Ondersteuning en Verbinding
Het kan helpen om steun en verbinding te vinden bij anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Persoonlijke Groei
Voor de verteller kan het delen van een herstelverhaal bijdragen aan persoonlijke groei en zelfreflectie, wat weer kan helpen bij het verdere herstelproces.

 

 

“Mijn Herstelverhaal maakt me trots op wat ik ondanks mijn worsteling heb bereikt in mijn leven.’’
– Marloes (Deelnemer)

 

Goed om te weten!

Gegevens

Datum:
12 augustus 2024
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Locatie Utrecht
Kaatstraat 18
Utrecht, Utrecht 3513 BK Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030 236 93 20

Organisator

Inez
Telefoon
030-2 369 320
E-mail
e-coaching@steunpuntzelfregie-herstel.nl