Herstelverhaal

Wij begeleiden jou bij jouw herstel

“Mijn herstelverhaal maakt me trots op wat ik heb bereikt in mijn leven, ondanks mijn worstelingen.”

 

Heftige ervaringen laten sporen na, maar met die sporen kun je leren leven. Of dat nu sporen zijn van een psychische of lichamelijke ziekte, migratie, of een vluchtverhaal. Herstelverhalen gaan over de kracht en moed die je hebt om weer in evenwicht te komen.

Het schrijven van je herstelverhaal kan daarbij helpen. Het helpt je om emoties te verwoorden, het geeft je inzicht in je kwetsbaarheden en in wat jou helpt, en om kracht en zelfvertrouwen te ontdekken zodat je weer aan een toekomst durft te bouwen.

 
Je herstelverhaal schrijf je naar aanleiding van thema’s als kwetsbaarheid, hulp van buitenaf, bronnen van steun en eigen kracht. Diepgaande vragen helpen je daarbij in de vormgeving. Dit doe je samen met een vast contactpersoon via e-mail. Wil je je herstelverhaal liever vertellen tijdens een gesprek? Ook dat is een optie. 

De ervaring leert dat het schrijven hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren

In deze cursus kijk je onder meer terug op betekenisvolle ervaringen, hoe hulpverlening voor jou is verlopen en wie of wat je steun geeft. Samen met de coach onderzoek je de verschillende aspecten van je herstel en hoe je nu in het leven staat.


Aan de hand van één thema per keer schrijf je een tekst en stuur je die in. De coach geeft feedback en stelt aanvullende vragen. Het ‘gesprek’ dat zo ontstaat levert het materiaal voor je verhaal. De structuur van de cursus biedt helderheid. Standaard vindt de begeleiding plaats per e-mail. In overleg zijn ook andere manieren van communicatie mogelijk.

Meer weten over
Herstelverhaal?

Neem contact op met ons op

Locatie: Utrecht, De Bilt en Zeist