000_Groepsfoto_000

Stage bij Steunpunt Zelfregie & Herstel

Stage

Wil jij een boeiende stageplaats met veel ruimte voor jouw eigen inbreng? Wil je leren in een dynamische omgeving, gericht op mentale gezondheid, zelfregie en herstel? Ben je minimaal 20 weken en/of twee dagen per week beschikbaar? Sluit jouw stageopdracht aan bij een van de onderstaande opdrachten? Reageer dan snel via steunpunt@zelfregie-herstel.nl Wij hebben ruime ervaring met stagebegeleiding op mbo, hbo en wo niveau.

 

Voorlichting, advies & begeleiding

Je geeft individuele en groepsgewijze ondersteuning aan mensen met psychische uitdagingen. Dat kan van het ondersteunen bij praktische vragen tot aan het begeleiden van zelfregie en herstel-plannen. Ook verzorg je regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten, vaak samen met collega organisaties. Stagiaires die een Arabische of Turkse taal spreken hebben een pré.

Standplaats: Utrecht, Zeist en De Bilt

 

Herstelactiviteiten

Je begeleidt samen met de werkbegeleider, groepen voor mensen met psychische uitdagingen. Dat kan gaan om mensen met ernstige problemen, maar ook om naasten of om groepen gericht op een thema zoals prestatiedruk.

Standplaats: Utrecht, Zeist en De Bilt

 

Social change

Je draagt bij aan de social change, de gedragsverandering. Je ondersteunt het proces van medicaliseren naar normaliseren. Het normaliseren van psychische uitdagingen in het leven door deze bespreekbaar te maken in woord en beeld. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van social media in te zetten als hulpmiddel. Je helpt een verbinding te maken tussen professionals de ervaringskennis en de rauwe werkelijkheid van alle dag.

Standplaats: Utrecht

Ontwikkelaar van cultuur sensitieve activiteiten

Veel herstelgerichte activiteiten en interventies zijn minder geschikt voor mensen met een migratieachtergrond. Ze zijn te talig en gaan te veel uit van een individualistische benadering. Wij ontwikkelingen voortdurend activiteiten die beter passen bij mensen die de Nederlandse taal minder machtig zijn en andere culturele waarden prevaleren. Wij bieden graag een leeromgeving voor stagiaires met een goed idee die dat willen uitwerken en uitproberen.

Standplaats: Utrecht, Zeist en De Bilt

 

Afstudeeronderzoek

Heb je interesse in mentale gezondheid en weerbaarheid? Wil je onderzoek doen naar de samenwerking tussen sociaal domein, huisartsenzorg en ggz? Kan jij bijdragen aan het bekend maken van zelfregie en herstel bij psychische uitdagingen?

Standplaats: Utrecht

Doe jij afstudeeronderzoek vanuit een financieel economische opleiding? Heb je interesse in het ontwikkelen van business case inclusief sterkte en zwakte analyse? Wij hebben meerdere projecten die klaar liggen voor onderzoek.

 

Werkervaringsplek

Doe jij een opleiding binnen sociale wetenschappen of bestuurskunde en wil je ervaring opdoen in de praktijk? Wij hebben meerdere mogelijkheden. Kom langs en ga met ons in gesprek.

Standplaats: Utrecht, Zeist en De Bilt