Two casual businessmen talking on a meeting, portrait.

Ervaringsdeskundige – Locatie De Bilt (16 uur)

Wie zijn wij? 

Stichting Steunpunt Zelfregie en Herstel stimuleert en ondersteunt de zelfregie en het herstel van mensen met mentale en/of psychosociale uitdagingen in het leven, en hun naasten. Wij werken vanuit verschillende bronnen van informatie waarbij ervaringsdeskundigheid en leefwerelddeskundigheid onmisbaar zijn. Culturele en mentale diversiteit zien wij als een meerwaarde.  

 

Wat zoeken wij? 

Wij zoeken een ervaringsdeskundige die de eigen en collectieve ervaringskennis in kan zetten voor de mentale gezondheid van de inwoners van de gemeente De Bilt. Iemand met aantoonbare competenties in het organiseren en faciliteren van zelfregie en herstel, en met talent om laagdrempelig contact te maken met verschillende mensen.  


Wat ga jij doen?
 

Primair ben je aanwezig – present – en faciliteer je diverse herstelgroepen. Samen met je collega’s (intern en extern) onderzoek je wat nodig is en ondersteun je onze deelnemers zelf herstelactiviteiten te ontwikkelen.  Indien nodig ga je op huisbezoek of ontmoet je inwoners met psychische en/of psychosociale uitdagingen op een externe locatie. 


Wie ben jij?
 

Als ervaringsdeskundige / peer supporter ben je geïnteresseerd in mensen. Gelijkwaardigheid en wederkerigheid staan voorop. Je bent een creatieveling die out-of-the-box kan denken. Bekend zijn met de gemeente De Bilt is een pré. 


Wat bieden wij?
 

De locatie De Bilt is nog een redelijk nieuwe locatie waar nog veel ruimte is voor eigen initiatief. Het team De Bilt is klein en overzichtelijk. Je collega’s van team Utrecht en Zeist ontmoet je regelmatig bij lunchreferaten, gemeenschapsbijeenkomsten en beleidsoverleggen. Het gaat om de vacature van 16 uur per week. Salaris is conform CAO Social Work (ervaringsdeskundige 1 of 2) 


Het proces
 

Stuur je motivatiebrief met CV naar steunpunt@zelfregie-herstel.nl voor 20 mei 2024. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 23 mei. Startdatum is in overleg. 


Meer weten?
 

Kom gerust eens langs op de dinsdagmiddag en donderdagmiddag bij ons, bij het WVT in De Bilt. 

Je kunt ook bellen met Margarita:

Mob. 06 – 19 39 43 24