steunpuntzelfregieherstel-0058

Bestuurslid Stichting Steunpunt Zelfregie en Herstel (vrijwilligersfunctie)

Wie zijn wij?

Stichting Steunpunt Zelfregie en Herstel stimuleert en ondersteunt de zelfregie en het herstel van mensen met mentale en/of psychosociale uitdagingen in het leven, en hun naasten. Wij werken vanuit verschillende bronnen van informatie waarbij ervaringsdeskundigheid en leefwerelddeskundigheid onmisbaar zijn. Culturele en mentale diversiteit zien wij als een meerwaarde. 


Wat zoeken wij?

Wij zoeken twee nieuwe bestuursleden, waaronder mogelijk ook een voorzitter. Het gaat om een vrijwillige functie. Portefeuilles worden onderling verdeeld op basis van expertise en netwerk. Er zijn gemiddeld 5 vergaderingen per jaar.


Wat ga je doen?

Als bestuurslid ben je mede verantwoordelijk voor het bestuur en de strategische richting van de organisatie. Je hebt een rol in de toezicht op het financieel beleid, evenals op het risicobeheer. Je bent bovenal een sparringspartner voor de directeur.


Wie ben jij?

Je hebt expertise binnen het sociaal domein en/of affiniteit met mensen psychische of psychosociale problematiek. Je hebt een visie op de meerwaarde van zelfregie en laagdrempelige herstelactiviteiten. Je hebt een breed netwerk, wellicht ook binnen gemeentelijke financiering en/of fondsen.


Wat is de procedure?

Wij nodigen je graag uit om een motivatiebrief met cv te schrijven en die te mailen naar steunpunt@zelfregie-herstel.nl. In de eerste week van juni zullen er kennismakingsgesprekken plaatsvinden. De start van de functie is gepland in september.


Heb je vragen?

Bel gerust met onze directeur Dineke Smit:

Mob. 06-42 44 83 23.