ggz-utrecht-012

Stageplaatsen

Steunpunt GGZ biedt diverse stageplaatsen. Bij het Steunpunt werken mensen met een Hbo en WO(+) opleiding en een grote diversiteit aan vrijwilligers met de breedst mogelijke achtergrond.

Hieronder zie je enkele stage mogelijkheden toegelicht. Staat jouw opleiding er niet bij, maar zie jij een mogelijke match? Neem gerust contact met ons op! Stuur in alle gevallen een mail naar stage@zelfregie-herstel.nl . Geef in de mail de bijzonderheden van jouw stage / onderzoeksopdracht aan en jouw interesses en eerdere werk- of levenservaring. In goed overleg zoeken wij de ideale en meest leerzame stageplek voor jou!

Hbo social work

Zie jij het als een positieve uitdaging mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen in deze steeds complexer wordende samenleving? Wil je niet alleen oplossingen vinden maar ook een visie ontwikkelen op zelfregie en sociale inclusie? Heb jij gekozen voor het profiel Welzijn & Samenleving? Dan kunnen wij jou een leerzame stage te bieden!

Hbo verpleegkunde

Heb jij ambities om later in de GGZ te gaan werken, in de wijk of misschien als zelfstandige? Wil jij leren waar mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig leven en wonen in het dagelijkse leven tegenaan lopen? Zie jij het als jouw uitdaging om gespreksgroepen te draaien en om zorgvragen te beantwoorden die in geen enkel hokje lijken te vallen? Dan kunnen wij jou een leerzame stage te bieden!

Psychologie

Zoek jij een uitdagende (onderzoeks)stage in het hart van de samenleving? Durf jij de uitdaging aan te gaan om theorie en wetenschap te combineren met beleid en praktijk? Wil jij niet alleen maar jouw competenties in praktijk brengen maar juist van maatschappelijke meerwaarde zijn? Dan hebben wij op bachelorsniveau een aantal boeiende onderzoeksthema o.a. betrefende diversiteit, self-regulation, coaching en HRM. Op master niveau sluit Steunpunt GGZ goed aan bij social, health and organisational psychology, applied cognitive psychology en social and health psychology.

Bestuur en Beleid

Wil jij de theorie ten aanzien van governance, besluitvorming, verantwoording en burgerschap in de praktijk brengen? Wil jij je tanden zetten in vraagstukken waarbij er sprake is van tegenstrijdige belangen en ambivalente beleidsregels? Durf jij de uitdaging aan met je voeten in de modder mee te bouwen aan een meer gelijkwaardige samenleving? Dan zijn wij voor jou de ideale stagebiedende organisatie!

Politicologie

Ben je geïnteresseerd in sociaal beleid op lokaal niveau voor mensen met een psychische kwetsbaarheid? Wil jij de dagelijkse praktijk van politieke keuzes, beleid, uitvoering en verantwoording van dichtbij meemaken? Wil jij meedenken hoe wij een betere balans kunnen vinden tussen maatschappelijke kosten en baten? Mail ons dan snel!

Filosofie

Ben jij geïnteresseerd in thema’s zoals autonomie (zelfregie) en epistemologie? Wil jij je verdiepen in epistemic injustice waar onze cliënten, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen dagelijks mee te maken hebben? Durf jij het aan om met ons daarover een dialoogsessie te organiseren? Wij heten je van harte welkom!

Wat vragen wij van jou?

Wij vragen van al onze stagiaires goede sociale vaardigheden, het bezit van een creatief oplossend vermogen en interesse in complexe maatschappelijke vraagstukken. Wij zijn flexibel als het gaat om aanwezigheid, maar afspraak is afspraak.

Wat bieden wij jou?

Het Steunpunt is een warm nest vol mensen met idealen en het hart op de juiste plek. Er wordt hard gewerkt aan actuele maar ook aan fundamentele vraagstukken, met de voeten.

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn